"Ilon lähteellä" Tornion Kansalaisopiston akvarellimaalausryhmän kevätnäyttely

9.4.2013


Ilon lähteelle johdatellaan Tornion Kuvataideseuran galleriassa 9.4. - 26.4.2013 välisen ajan.

 

Näyttelyssä on esillä syksyn 2012 ja kevään 2013 aikana tehtyjä maalauksia. Lähtökohtana ryhmässä on ollut osallistujan luontaisen ilmaisun tukeminen ja rikastuttaminen. Taiteen harrastajat ovat kokeilleet erilaisia vesiväritekniikoita. Kurssilla on opiskeltu akvarellimaalauksen perustekniikkaa ja myös uutta on kokeiltu. Vahingosta ja kokeiluista syntyykin monesti uusia ratkaisuja. Valutekniikka pyrkii pois vahvasta selkeästä muodosta ja esittävästä kuvasta. Intuitio ja hetken innostus ovat ominaisuuksia, jotka soveltuvat hyvin juuri vesivärien kanssa työskenteleville.

Näyttelyssä on esillä sekä figuratiivisia että abstrakteja maalauksia. Opiskelijat ovat valinneet maalaustensa lähtökohdaksi heitä kiinnostavia aiheita tai henkilökohtaisia innostuksen lähteitä. Maalauksia on myös syntynyt musiikkia kuuntelemalla.  

Akvarellimaalaus on ihanteellinen tekniikka erilaisten valovaikutelmien luomiseen. Tärkeintä on valo-  ilman sitä emme näe värejä. Erilaisia värikokeiluja on harjoiteltu mm. kontrastivärejä, tummien ja vaaleiden sävyjen rinnastuksia. Samoin on kohdattu muodon, sommittelun, tilan, valon ja varjon käsitteet tekemisen kautta.

Näyttelyssä on mukana jo vuosia tässä ryhmässä harrastaneita ja myös uusia, innokkaita tekijöitä. Työpajat ovatkin kohtaamisen paikkoja. Taiteen ilon lähteellä opiskeluilmapiirin tulee olla kannustava ja sosiaalisesti vuorovaikutteinen, jotta opiskelu olisi mielekästä ja jatkuisi vuosia, pohtii kurssin opettaja Lenita Rundgren..

 

Näyttelyn kuratointi

Lenita Rundgren