Talven selkä taittuu - Tornion Kuvataideseuran vuosinäyttely

6.2.2014


 

Tornion kaupungintalon näyttelytila ja Taidekamari

03. – 28.02.2014

Tämän vuotuinen Kuvataideseuran vuosinäyttely on jyrytetty kahteen näyttelytilaan. Teoksia tuotiin näyttelyyn runsaasti, yhteensä 57 kpl. Kaupungintalolle jyrytettiin 37 työtä ja loput 20 työtä ovat esillä Taidekamarilla helmikuun ajan. Seuran jäsenet esittelevät aktiivisuuttaan taiteen parissa näyttelyssä monipuolisella osaamisellaan. Näyttelyn teemaksi nousi kevään odotus ja kurkistus kesään.

Teoksissa on käytetty vaihtelevasti tekniikoita ja tyylejä. Akvarelli-, akryyli-, pastelli- ja öljymaalaus sekä sekatekniikka ovat edustettuina maalaustekniikoista. Mukana on lisäksi piirustuksia värikynillä. Myös veistoksia löytyy savesta ja puusta. Abstraktit ja esittävät teokset menevät sopusointuisesti rinta rinnan luoden keveyttä ja riemua katsojalle. Näyttelyn erikoispiirteitä on lisäksi värikkyys, mutta harmonia on säilytetty ripustaessa, vaikka näyttelytila on pieni. Tervetuloa tutustumaan torniolaiseen taiteeseen!

Näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta:
Hannele Antman, Jouko Fräki, Marja-Leena Hyvärinen, Terttu Hökkä-Kalsson, Anne Mustajärvi, Kaarina Nylund, Raija Paakkolanvaara, Marjaana Pakisjärvi, Irma Pekkarinen, Hannele Pirttikoski, Tuulikki Pörhölä, Sari Raikaslehto, Paavo Rautio, Raili Rautio, Salme Rautio, Lenita Rundgren, Leo Salmi, Aila Salo, Seija Satokangas, Maija-Liisa Soini, Merja Talvensaari, Elina Temmes, Jenina Törmänen, Kari Vaara, Mari Verronen ,Teija Välimaa sekä Pirjo Österholm

 

 

 

Tornion Kaupungintalon näyttelytila
Suensaarenkatu 4, 95400 Tornio
Avoinna Ma – Pe klo 8:00 – 16:30

 

Tornion Kuvataideseuran Taidekamari
Keskikatu 26, 95400 Tornio
Avoinna Ti – Pe 12:00 – 17:00