Mira Kankaanranta, Maalauksia ja kollaaseja

30.6.2014


01. - 31.07.2014

Näyttely voi kertoa onnen hetkistä ja epäonnen hetkistä. Siitä kuinka huononakin hetkenä voi nähdä elämän koomisuuden ja pienten yksityiskohtien kauneuden. Se voi myös kertoa unitilassa olemisesta, käpertymisestä yksinäisyyteen, valon löytämisestä sisältä päin, tasapainon etsimisestä, sen hajoamisesta.

Näyttely voi kertoa myös maalaamisen ja käsillä tekemisen eheyttävästä vaikutuksesta, epävarmuuden tuskastuttavasta tunteesta, spontaaneista siveltimenvedoista yhdistettynä harkittuun, hitaaseen työskentelyyn, syventymisestä ja rauhoittumisesta.

Kankaanranta maalaa yleensä öljyväreillä ilman tarkkaa suunnitelmaa tai luonnosta. Hän antaa värien, muotojen ja tunnelmien ohjata tekemisen suuntaa yrittämättä pakottaa lopputulosta johonkin ennalta määrättyyn. Öljyväreillä maalaaminen on tuntunut hänelle omalta tekniikalta heti ensikokeiluista lähtien. Sen rinnalle on tullut pienet kollaasit, jotka teemallisesti ovat kuitenkin yhteneväisiä maalausten kanssa.

 

Mira Kankaanranta on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta 2012. Hän on syntynyt Helsingissä 1983 ja asuu siellä tällä hetkellä, mutta on elänyt lapsuuden ja nuoruuden Torniossa.

 

Mira Kankaanranta
www.facebook.com/mirakankaanrantaart