BLUE MY MIND | Taidenäyttely | Konstutställning 01. - 30.08.2014

1.8.2014


AVAJAISET La 09.08.2014 klo 18:00 Tervetuloa!

BLUE MY MIND

Tässä näyttelyssä uppoudutaan viilentävään ja rauhoittavaan siniseen.
Sinisellä voi kuvata monenlaisia tunteita ja ilmiöitä.
Sininen mielletään eri kulttuureissa eri tavalla, mutta kaikille meille on yhteistä luonnossa ilmenevät sinisen sävyt. ”Blue my mind” –näyttely sai alkunsa kynsilakan nimestä ja niin alkoivat siniset ajatukset virrata maalauksiin.Idea yhteisnäyttelystä syntyi alun perin ollessamme vaihto-oppilaina Izmirissä, Turkissa. Ehkä Izmirin tukahduttava kuumuus ja vielä kotimaassakin jatkunut helle sai meidät viehättymään viileästä väristä. Aihe antoi meille laajat mahdollisuudet luoda uutta taidetta, sekä käyttää aikaisempaa tuotantoamme näyttelyssä.

”Blue my mind” –näyttely haluaa täyttää katsojien mielet sinisillä ajatuksilla.

 

HEINI KITTILÄ
heinikittila(at)hotmail.com
 

Opiskelen Kuvataiteilijaksi Lapin Ammattikorkeakoulussa. Näyttelyssä tuon paljon esille varhaisempaa tuotantoani. Näihin kuuluu mm. akvarelli- ja muste-tekniikalla toteutettu lasten onnittelukortti -sarja. Korteissa olen päästänyt sisäisen lapseni valloilleen ja halunnut ilmaista kepeyttä, iloa ja vapautta. Muissa töissä käsittelen myös vapautta ja sen kaipuuta, jota symboloi usein sininen viilentävä vesi.

Teoksen ”Pahalta piilossa” idea lähti Turkin vaihto-oppilasajalta, jossa ei voinut olla törmäämättä niin sanottuun onnensilmään, joka tuliaiseksi annettuna poistaa pahan lahjan saajan kodista.

 

 

MIIA KATRI SUSANNA
mks.illustration(at)gmail.com | miiakatrisusanna.imgur.com

 

Olen neljännen vuoden Kuvataideopiskelija Lapin Ammattikorkeakoulusta. Maalaan mielelläni akvarelleillä, mutta myös spraymaalaus ja valokuvaus ovat lähellä sydäntäni. Teokseni ovat usein ilmavia, selkeitä ja rytmisiä kuvituksia ymmärtämästäni maailmasta.

”Rakkauden Paperinukke ja Kemijoen Narkissos” ovat toisiinsa kytketyt teokset neljän akvarellimaalauksen sarjasta. Maalaussarja käsittelee naisen rakkauden tunteita, joissa rakastuminen, ilo ja keveys, epätoivo ja masennus, hulluus ja ahdinko näyttäytyvät. Näitä tunteiden kirjoa on monesti vaikea sanoin kuvailla edes lähimmäiselle.

”Fifty Shades of Snow” on syksyllä 2014 valmistuvan opinnäytetyöni nimi. Teososassa maalaan akvarellilumimaisemia, joista poimin jokaisen käyttämäni värisävyn. Opinnäytetyössäni tutkin lumen värien monimuotoisuutta ja niitä mahdollisuuksia, joita lumi ainutlaatuisena valoa heijastavana luonnonpintana tarjoaa.

”Blue My Mind” valokuvasarjan kaikki kuvat on otettu elämän sinisistä hetkistä kännykällä.