SUOMALAINEN NAINEN

3.10.2017


Tornion Kuvataideseuran jäsenten Suomi 100-teemaan sijoittuva näyttely 2.10. - 28.10.2017

Suomen juhlavuoden koittaessa mekin päätimme osallistua juhlintaan. Teemaksi valikoitui meitä jokaista lähellä oleva asia, eli suomalainen nainen. Aiheesta olisi varmasti jokaisella kokemuksia, niin että ilmaistavaa pitäisi löytyä.

Käsittelimme teemaa yhteisesti tutustumalla aiheesta kertovan taiteen historiaan ja keskustelimme kokemuksistamme. Tietysti mieleen nousivat äidit ja mummot sekä jokapäiväiset naisten askareet. Niinpä näyttelyssä on kuvauksia ainakin lypsämisestä, leipomisesta ja pyykinpesusta. Äidin ja lapsen yhteyden merkitys on koettu myös tärkeäksi. Naisen olemus kauniimpana sukupuolena on innoittanut monia.

Näyttelyssä herää kysymys, onko nykyinen naiskuva sama kuin sata vuotta sitten? Joukossa voi kuitenkin havaita teoksia, joissa näkyy myös kansainvälistyminen ja rauhan ilmapiirin luomisen tärkeys. Naisethan ovat aina olleet rauhan asialla.

Tekniikoiltaan teokset ovat akryyli-, akvarelli- sekä temperamaalauksia. Mukana on myös piirroksia, sekatekniikkatöitä sekä keraamisia veistoksia.

Näyttely koostuu 42 teoksesta, jotka ovat 22 tekijältä.