Kuvataideseuran vuosinäyttely.

13.2.2019


Haaparannan kirjaston näyttelytilassa Kuvataideseuran jäsenten yhteinen vuosinäyttely.

Tornion Kuvataideseuran vuosinäyttely Haaparannan kirjaston galleriassa.

Haaparannan kirjaston galleriassa 13.02.2019 avattu vuosinäyttely esittelee jäsentensä tämän hetken taitoja, pohdintoja ja kiinnostuksen kohteita. Tänä vuonna 53 vuotta täyttävä kuvataideseura on Lapin läänin vanhin, perustettu 26.02.1966. Keski-iän saavuttaneessa seurassa ei vuosien taakka tunnu painavan. Uusia jäseniä tulee koko ajan ja vanhatkin saavat seuran aktiivisuuden kautta lisää potkua.
Seura on parina viime vuotena ripustanut vuosinäyttelynsä Haaparannalle, koska Torniosta ei enää löydy tarpeeksi tilaa suuremmille näyttelyille. Tornion Kuvataideseuran toimintaan on viime vuosina tullut mukaan taiteilijoita kauempaakin kuin Kemi-Tornio-Haaparannan alueelta.


Seuran toimintaideana on viedä eteenpäin taiteen virkistävää sanomaa sekä nuorille, että vanhemmille. Yhdistys on avoin kaikille kiinnostuneille. Toimintaan kuuluvat näyttelyjen lisäksi myös koulutustilaisuudet ja terapeuttiset, yhteisölliset maalaustapahtumat. Oma galleria Tornion Keskikadulla on tärkeä kohtauspaikka.


Vuosinäyttelyn teosluettelo kertoo monipuolisesta osaamisesta ja kiinnostuksesta eri taiteenalojen antamiin mahdollisuuksiin. Teoksia näyttelyssä on tasan 53 kpl, eli yhtä paljon kuin seuralla on vuosia takanaan, sattumaa vai ei?


Akryyli- ja akvarellimaalaukset ovat perinteisesti suosituimpia tekniikoita tässä näyttelyssä, mutta sekatekniikat kiinnostavat yhä enemmän. Valokuvat kertovat omaa todistusvoimaista kieltään, ja veistoksien materiaaleina ovat luonnonantimet ja keramiikka. Värikkyyttä kaipaaville luvassa on virkistävä kokemus.
Näyttely kunnioittaa myös omalta osaltaan yhden perustajajäsenensä, eli Veli Aineen 100-vuotismuistojuhlaa.


Näyttely on avoinna 09.03.2019.
Marja-Leena Hyvärinen