Taidekamarin maaliskuun näyttely: Mielen karttoja Mind mapping.

5.3.2019 klo 12


Mielen karttoja – Mind Mapping


Tornion Kuvataideseuran galleriassa, Taidekamarilla, on maaliskuun ajan nähtävillä entisen kemiläisen, mutta alkuperäisen ja nykyisen kiiminkiläisen kuvataiteilijan, kasvatustieteen maisterin ja ympäristönhoitajan Eeva-Maria Korhonen-Jokisen näyttely Mielen karttoja – Mind Mapping. 
Näyttelyssä on esillä niin Korhonen-Jokisen uusimpia teoksia kuin vanhempaakin tuotantoa sekä tilataidetta. Mielen karttoja – Mind Mapping käsittelee mielen liikkeitä, sen tietoisia ja tiedostamattomia suuntia, jotka rakentuvat ihmismielessä monikerroksisesti, menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuuden odotuksia peilaten. Mielen karttoja – Mind mapping viittaa suoraan myös miellekarttoihin, mindmappeihin, joiden kautta ajatusmalleja ja asioiden yhteyksiä toisiinsa luodaan. Viime vuonna Oulun yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi valmistunut ja tällä hetkellä Oulun yliopistossa taide- ja ympäristökasvatuksen opettajana toimivalle Korhonen-Jokiselle ”mindmappaaminen” on hyvinkin tuttu tapa jäsentää maailmaa niin opiskelijoille kuin itselleenkin. 
Näyttelyn teosten innoittajana on toiminut taiteilijan suurin inspiraation lähde luonto ja etenkin Kemin suurenmoinen saaristo, josta kahdeksan Kemin vuoden jälkeen tuli Korhonen-Jokiselle monella tapaa merkittävä, sekä Oulun edustalla oleva Hailuodon saari, jolle taiteilija on niin ikään osan sydämestään menettänyt. Näyttelykokonaisuus onkin yhdenlainen kannanotto ja näkökulma ilmastonmuutos-keskusteluun; minkälainen suhde meillä on ympäristöömme ja luontoon? Mitä luonto kertoo ja miten sen kanssa kommunikoimme? 
Yliopisto-opettajan työn ohessa Korhonen-Jokinen toteuttaa taiteilijuuttaan tällä hetkellä lähinnä valokuvaten ja tuotedesignin parissa kemiläiselle luonnonkosmetiikkayritys Väre Naturalsille. Eeva-Maria Korhonen-Jokisen taidenäyttely Mielen karttoja – Mind Mapping on nähtävissä Tornion Kuvataideseuran galleriassa, Taidekamarilla, 5.3.-30.3-2019 (Keskikatu 26, 95400 Tornio).