Taidekamarin kesäkuun yhteisnäyttely: ILMASTONMUUTOS

4.6.2019


Pitääkö olla huolissaan? Pitää olla ainakin ilmastonmuutoksesta. Tornion kuvataideseuran jäsenet ovat pohtineet asiaa viime aikoina todella paljon, ja näyttää siltä, että he ovat huolissaan. Maanantaina 03.06. kuvataideseuran galleriaan ripustettu näyttely puhuttelee monin tavoin katsojaa.
Talven lyheneminen, tulvat, eteläisten alueiden aavikoituminen ja lämpöaaltojen tuhoava vaikutus niin ihmisille kuin eläimille ovat todistettavasti ilmastonmuutoksen aiheuttamia. Myös näiden seikkojen ihmisissä synnyttämä apeus, ahdistus ja henkinen pahoinvointi näkyvät.
Toisaalta taas toiveet puhtaassa luonnossa elävien eläinten selviytymisestä vaikuttavat kauniina ja voimallisina teoksina. Tunteet purkautuvat ilmoille vahvoina väreinä ja vastakohtaisesti herkkinä ilmaisuina.
Teoksia on ripustettu yhteensä 43 kpl, 25 taiteilijalta. Perinteisten akryyli- ja akvarellitekniikoiden lisäksi maalauksissa on käytetty mustetta, hiiltä ja jopa punajuurta oikean tunnelman saavuttamiseksi. Valokuvat ovat ilmaisuvoimaisia myös kollaaseina. Keramiikka on veistoksina vahvasti mukana ja luonnonmateriaaleja on käytetty installaatioissa luovasti.
Tervetuloa kokemaan ilmastonmuutoksen monenlaiset vaikutukset!