Taidekamarin elokuun näyttely: HYS,HYS!

30.7.2019

Leena Palo ja teos nimeltä ”Kahville”
Leena Palo ja teos nimeltä ”Kahville”

Leena Palo:
”Hys hys”


Nimestään huolimatta hyssyttely on kaukana Leena Palon uusista teoksista. ”Hys hys” päinvastoin korostaa kollaasien, installaatioiden ja maalausten yllätyksellisyyttä ja moniselitteisyyttä. Palon uudet työt ovat esillä 2.8. avautuvassa näyttelyssä Tornion Kuvataideseuran galleriassa.


Leena Palo on torniolainen kuvataiteilija, joka puhaltaa tuttuihin ja tuntemattomiin esineisiin kokonaan uudenlaisen elämän.


Raaka-aineeksi kelpaavat kermanekka, kudontasukkula tai polkupyörän rengas siinä kuin historialliset valokuvatkin. Käsityö ja taideilmaisu yhdistyvät humoristisiksi, ajatusluutumat nyrjäyttäviksi täsmäiskuiksi.


”Nappasin näyttelylle nimen Martti Innasen vanhasta iskelmästä, kun tyttären tytär lauloi sen eräässä kesätapahtumassa. Laulu kertoo, kuinka isot asiat tapahtuvat usein kaikessa hiljaisuudessa: `Hiljaista on, hiljaista on, ei kuulu yhtään mitään, koska hiljaista on´. Yritän itsekin saada pienillä asioilla isot ajatukset liikkeelle”, Palo kertoo.

Palo on tehnyt 40-vuotisen työuransa psykiatrisissa sairaaloissa kuvataiteen ja kädentaitojen ohjaajana. Lapin taidekoulu ja useat kuvataidekurssit ovat kehittäneet taiteellista ilmaisua yhä mielikuvituksellisempaan suuntaan. Eläkkeelle jäätyään Palo on keskittynyt päätoimisesti taiteen tekemiseen.

Leena Palo on syntynyt Kemissä 1939 ja asunut Torniossa 1985 lähtien.”Hys hys” on hänen viides yksityisnäyttelynsä. Näyttely on avoinna 2.8. - 30.8. 2019 Tornion Kuvataideseuran galleriassa Keskikatu 26.


Yhteystiedot:
Leena Palo
Lohikentäntie 26
95410 Kiviranta
0400 838 511
palo.leena@gmail.com