Taidekamarin lokakuun näyttely PIENISTÄ PALOISTA tekstiiliteoksia.

1.10.2019


Tekstiiliteoksia 
PIENISTÄ PALASISTA
Elina Temmes                
Tornion Kuvataideseuran Galleria 1. - 26.10.2019

Taidekamarilla esillä olevat tekstiiliteokset ovat valmistuneet vuosina 2016 -2019. Mukana on tilkkutyö- ja applikaatiotekniikalla toteutettuja tekstiiliteoksia. 
Työskentelin Kolarin peruskoululla, lukiossa ja kansalaisopistolla tekstiili- ja kuvataiteen opettajana vuosina 2010 -2014. Olin juuri menettänyt maalaamiseen tarkoitetun työhuoneeni ja luova energia oli kanavoitava johonkin muuhun. Kipinä tilkkutöihin sai alkunsa aktiivisten paikallisten tilkkuilijoiden innostamana. Vuonna 2015 Instagramista löytyi maailmanlaajuinen verkosto, valtavan kannustava ammattilaisten, harrastelijoiden ja kangastalojen yhteisö. Sieltä löytyi myös amerikkalainen kangastalo Art Gallery Fabrics, jonka suunnittelijoiden kanssa olen tehnyt yhteistyötä vuodesta 2016 lähtien. Olen saanut suunnitella ja toteuttaa uusista kangasmallistoista teoksia, joita on ollut esillä mm. kuvastoissa. Näitä teoksia on esillä myös tässä näyttelyssä.
Minulle tärkeintä luovassa toiminnassa on prosessi, viihtyminen tässä hetkessä. Kankaissa kiehtovat kuosien, värien ja muotojen mahdollisuudet. Toivottavana lopputuloksena käyttötekstiili, pehmeä, lämmin, ihoa hyväilevä tilkkutäkki, jonka tekemisenaikaiset tapahtumat tallentuvat kankaiden kuoseihin ja tikkauksiin. 
Tällä hetkellä käymme yhdessä kuvataiteilija Kerttu Hurtigin kanssa vetämässä taidetuokioita Tornion kaupungin ylläpitämissä vanhusten palvelutaloissa, Tornion Kuvataideseuralle myönnetyn Lapin Kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin apurahan turvin.


Elina Temmes

TaM, Lapin yliopisto, 2005
AMK artenomi, Kuopion muotoiluakatemia, 1997
Lisää tekstiiliteoksiani ja prosessikuvauksia löytyy Instagramista @elinatemmes
Maalauksiani: www.elinatemmes.com ja @elina.temmes.art