Taidekamarin marraskuun näyttely: Leikkiä ja liikettä - Eija Lassila

29.10.2019


Taidenäyttely

LEIKKIÄ JA LIIKETTÄ

Eija Lassilan maalauksia ja grafiikkaa

Tornion Kuvataideseuran Taidekamarilla

29.10. – 24.11.2019

 

Neljännen oman taidenäyttelyni teokset ovat pääasiassa akryylimaalauksia ja grafiikkaa viime vuosilta.

Ratkaisevaa etenkin näyttelyn maalausten syntymiselle on ollut oman työhuoneen saaminen lapsuuskotini pihapiiristä vuosi sitten. Olen piirtänyt ja maalannut lapsesta saakka ja opiskellut aktiivisesti kuvataidetta erilaisilla kursseilla koko aikuisikäni. Minulle on taiteen tekemisessä tärkeintä ilmaisun ja luomisen ilo. Koen taiteen leikkivän ihmisen toimintana, eikä leikki lopu aikuisenakaan; se muuttaa vain muotoaan.

Tutkin luontoa, luomakuntaa ja liikettä. Kuvaan hiljaiselta näyttäviä maisemia, mutta silti luonnossa kaikki virtaa ja muuttuu. Kuljen näyttelyni teoksissa erilaisissa maisemissa aina pienistä aineen osasista kosmisiin ulottuvuuksiin, siemenestä avaruuteen: mikrokosmoksesta makrokosmokseen.

Vaikka työskentelen ensisijaisesti itselleni ja itsekseni, on ollut erittäin tärkeää aina myös saada hyvää taiteen opetusta. Kiitän nykyistä taideopettajaani, taiteilija Marjo Hyttistä, jonka Kivalo-opiston ryhmissä olen viime vuosina opiskellut. Ryhmissä on myös voinut jakaa asioita toisten tekijöiden kanssa. Tarvitsen taidekavereita, joiden kanssa jakaa yhteistä taiteen maailmaa. Minulle on tärkeää näyttää vuosien aikana syntyneitä teoksia myös muille. Kuva on viesti.

 

Kaikki kiinnostuneet, lämpimästi tervetuloa näyttelyyni Taidekamarille!

 

 

 

Eija Lassila

Eläkkeellä lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan työstä. Opiskellut taidehistoriaa yliopistossa ja kuvataidetta erilaisilla kursseilla 1970-luvulta lähtien. Omia taidenäyttelyitä vuosina 1998, 2004 ja 2014 Torniossa. Osallistunut Tornion Kuvataideseuran yhteisnäyttelyihin 1980-luvulta lähtien.