Taidekamarin tammikuun näyttely: Suoraan sydämestä, Taidetuokioita hoitolaitoksiin-projektin satoa

7.1.2020


Taidenäyttely
Suoraan sydämestä
Taidetuokioita hoitolaitoksiin-projektin satoa
Tornion kuvataideseuran galleriassa Taidekamarilla.
7.1.-1.2.2020

 
Liisa Hyryn (vs. Osastonhoitaja, kotihoito) yhteydenotosta ja Marja-Leena Hyvärisen ideasta syntyi konsepti, jolle haettiin Lapin kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin – apurahaa Tornion kuvataideseuran nimissä. 

Syyskuussa 2019 me, Kerttu Hurtig ja Elina Temmes, aloitimme taidetuokiot neljässä Tornion kaupungin vanhusten palvelutaloissa. Heleät värituubit, armolliset maalausrullat, pensselit, puuvärit ja kangastilkut matkustivat mukanamme Arpelaan, Karunkiin, Iltatähteen ja Pihlajakotiin ja kohtasivat noin 50 palvelukotien asukasta viikottain. Kantavina ideoina taidetuokioissa oli ilo, läsnäolo ja jokaisen kohtaaminen yhteisen päämäärän ja syntyvän taideteoksen äärellä.
Kun saavuimme kasseinemme, saimme iloisen vastaanoton. Intensiivinen kaksituntinen, puheensorina, herkullinen kaaos ja teeman tai oman inspiraation mukaiset taideteokset ilmestyivät taianomaisesti vesiväripaperille.

Vaikka taiteentekemisen nimissä matkaa taitoimmekin, tärkeintä ja arvokkainta koko projektissa oli kohtaaminen, valloittaviin ja ihaniin persooniin tutustuminen. Saimme kuulla heidän tarinoitaan ja näimme onnistumisen iloa, myös luomisen tuskaa. Saammekin nyt nauttia värikkäistä aikaansaannoksista.

Sydämellisesti kiittäen Tornion kaupungin palvelukotien asukkaita ja henkilökuntaa, Arpelassa, Karungissa, Iltatähdessä ja Pihlajakodissa.

Yhteydenotto:
Elina Temmes
elina.temmes@yahoo.com
Kerttu Hurtig
kerttuhurtig@gmail.com