Taidekamarin elokuun näyttely: Taidegrafiikan Uudet tuulet ryhmänäyttely 4. – 29.8

4.8.2020


Taidegrafiikan Uudet tuulet ryhmänäyttely 4. – 29.8.2020
”Kun on lupa kokeilla, luova mieli löytää aina uusia ilmaisun polkuja”


Uudet tuulet ryhmänäyttely esittelee tämän päivän taidegrafiikan menetelmien runsautta.Taidegrafiikassa on siirrytty ekologisiin ja terveysystävällisiin ”myrkyttömien” menetelmien käyttöön.
 

Uudet menetelmät ja keinot ovat lisänneet taidegrafiikan opetuksen mahdollisuuksia moninkertaisesti. Yhteisen pohjaopetuksen hallinnasta jokainen voi hiljalleen siirtyä kohti oman ilmaisun kehittämistä. Ryhmässä taidegrafiikan harrastamisen polku vahvistuu, kun voi seurata muiden tekijöiden luovan prosessin ongelmakohtia ja ratkaisuja.


Uudet tuulet ryhmänäyttely esittelee kolmentoista taidegrafiikan harrastajan vedoksia ja teoksia.
Näyttelyssä on mukana taidegrafiikan konkareita ja harrastamisen hiljattain aloittaneita. Osallistujat ovat Birgitta Alakare, Raija Grönlund, Jukka Halttunen, Anu Herajärvi, Marja-Leena Huuska, Auli Järvelä, Eija Lassila, Annikki Laurikainen, Tiina Okkonen, Marja-Terttu Saglam, Raija Siekkinen, Maire Virtanen ja Anne Ylimaunu.
 

Ryhmälle on yhteistä se, että taidegrafiikka kärpänen on puraissut ja vienyt heidät mukanaan. Graafisen ilmaisun erityispiirteet, vedostuksen vaativuus ja työskentelyn pitkäjännitteisyys taivuttavat mutta onnistuminen on aina yhteistä palkitseva iloa. 

 

Tämän päivän taidegrafiikalle on luontevaa yhdistää yhä useampia tekniikoita, yhdistämällä niitä jopa samaan työhön. Näyttelyssä ovat esillä ilmaisun uudet menetelmät kuten valokuvapohjainen fotopolymeerigravyyri ja sen variaatiot.
Taidegrafiikan ryhmänäyttelyn teokset on toteutettu Kivalo-opiston taidegrafiikan ryhmissä Keminmaassa. Ryhmänäyttelyn teosten ohjauksesta on vastannut TaM, taidegraafikko, kuvataidepedagogi Marjo Hyttinen.

Näyttelyaika on 4.-29.8.
Näyttely avataan tiistaina 4.8. klo 12.
Covid -19 aikana näyttelyssä on voimassa terveyssuositukset, joita galleria noudattaa.

Galleria Taidekamari, Keskikatu 26 Tornio, puh. 044 5522980
Galleria sijaitsee Åströmin kartanon pihapiirissä.
Avoinna ti – pe klo 12-17 ja la klo 11-15.

Lisätietoja
Marjo Hyttinen
marjo.hyttinen@kemi.fi
puh. 040 544 4572