Taidekamarin marraskuun näyttely: Jarmo Suojärvi - Piirrettyä ja maalattua ja Irene Lahti - Ihana arki -keramiikkaveistoksia 27.10. - 21.11

27.10.2020


Ihana arki - keramiikkaveistoksia

Piirrettyä ja maalattua - öljyvärimaalauksia ja grafiittikynäpiirustuksia

Taidekamari 26.10. - 21.11.2020

 

Näyttelyssä on esillä Irene Lahden keramiikkaveistoksia sekä Jarmo Suojärven öljyvärimaalauksia ja grafiittikynäpiirustuksia.

Keraamisissa teoksissa arkiset asiat kuten puutarhan hoito, ulkoilu tai tiskivuoret nousevat tavallisuudesta johonkin yleväksi. Pääasiassa puu-uunilla tai mustasavustamalla yleensä työskentelevä Irene Lahti on tänä vuonna polttanut keramiikkaa sähköuunilla ja löytänyt lasitteiden lähes loputtomat mahdollisuudet ideointiin ja kokeiluihin.

Jarmo Suojärven öljyvärimaalauksissa näkyy luonnon vaikutus värikkyydessä ja rosoisuudessa. Näitä tekijöitä hän yhdistää varsin urbaaneihinkin aiheisiin. Näyttelyssä on esillä myös hänen viimeaikaisia runsasviivaisia piirustuksia.

Näyttelyssä ei ole ollut yhteistä teemaa, toki luonto ja luonnossa liikkuminen ovat molemmille tekijöille merkityksellisiä. Teokset saavat vapaasti kommunikoida tilassa.

Tornion Kuvataideseuran Taidekamarin Galleriassa
osoitteessa Keskikatu 26, ti-pe 12-17 ja la 11-15.
Tervetuloa tutustumaan!