Taidekamarin joulukuun näyttely: Marja-Leena Hyvärinen, Eija Lassila ja Elina Temmes - Vuoropuhelua 24.11.- 19.12.

24.11.2020


VUOROPUHELUA-taidenäyttely

Marja-Leena Hyvärinen
Eija Lassila
Elina Temmes

Tornion Kuvataideseuran galleria Taidekamari, Keskikatu 26 Tornio
(Avoinna ti-pe klo 12-17 la 11-15)
24.11. - 19.12.2010


Marja Leena Hyvärinen, Eija Lassila ja Elina Temmes käyvät vuoropuhelua teoksillaan Taidekamarin galleriassa Torniossa. Taidekaverusten yhteisnäyttelyssä on esillä maalauksia, grafiikkaa, keramiikkaa ja tekstiilejä pääasiassa viime vuosikymmeneltä. Kaikki teokset ovat myytävänä.

Niin näyttelyn realistiset kuin abstraktitkin teokset liikkuvat enimmäkseen meille pohjoisen ihmisille olennaisissa valon ja pimeyden, värin ja liikkeen ja monenlaisten muutosten ja tilojen maailmoissa. Ihmisen ja luonnon vuorovaikutus on jokapäiväistä.

 

Teokset kuvaavat usein lähiympäristöä ja luontoa, mistä syntyy dialogi tekijän ja luonnon välille. Taiteen tekijä kommentoi teoksellaan aina myös mennyttä, omaa, ja taiteen historiaa - sekin on keskustelua. Ja taiteilija tulkitsee omia ideoitaan materiaaliseen, visuaaliseen ja taiteelliseen muotoon. Jokainen teos syntyy näin myös tekijänsä sisäisestä vuoropuhelusta, jota käyvät intuitio ja järki, äly ja vaisto. Taideteos ei voi olla syntymättä.

Kun taideteos saa katsojansa näyttelyssä, vuoropuhelu syntyy teoksen ja näyttelyssä kävijän välille. Kohtaaminen on mahdollista. Sitä yhteisnäyttelyn taiteilijat nyt odottavat. Ja se vasta onkin kiinnostavaa! Olkaa vain hyvät!

 

Näyttelyn taiteilijat haluavat sananmukaisesti tuoda vähän valoa ja iloa, väriä ja vuorovaikutusta ympärillämme vallitsevaan pimeään ja monella tavalla vaikeaan ajankohtaan - luoda tilaisuuden taiteen ja ihmisen kohtaamiselle. Ylläpitää toivoa.
 

Lämpimästi tervetuloa Vuoropuhelua-näyttelyyn!
 

Huom. Taidekamarin galleriassa huolehditaan terveysturvallisuudesta meille tällä hetkellä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Kaikki näyttelyn teokset ovat myytävänä, ja ne saa halutessaan heti mukaansa.