Anne Mustajärvi

 

Olen Anne Maria Mustajärvi, 1969 Perniössä syntynyt ja Hangossa meren äärellä kasvanut, Helsingin kautta Tornioon 2001 "päätynyt" elämän taiteilija.

 

Lapsuudessa piirtelin paljon ja nuorena tyttönä olin innolla mukana mm. kuvaamataide- ja keramiikkakerhossa. Vuonna 1990 kokeilin ensikertaa öljyväreillä maalaamista, mutta se jäi muutamaan kokeilukertaan ja lasten synnyttyä jäi taiteilu lähes kokonaan – mitä nyt lasten kanssa joskus piirtelin. Vuonna 2010 elämä pysäytti minut itseni äärelle, jolloin löysin vanhat pensselini ja sisäisen taiteilijani – Taivaanrannan maalarin.

 

Olen aina viihtynyt luonnossa ja etenkin veden äärellä ja jostain kumman syystä taivas pilvineen sekä puut puhuttelevat minua erityisesti. Maisemat, muodot ja runsaat värit kiehtovat minua, joten ei liene yllätys, että maalaan maisematauluja.

 

Olen realistisen taiteen ystävä ja maalaan pääasiassa öljyväreillä mieleni maisemia, mutta viime aikoina olen opetellut käyttämään jonkin verran myös akryylivärejä ja sekatekniikoita aloitettuani Vedic Art kurssit syksyllä 2012. Kurssin myötä aihepiiri on vähän laajentunut, sillä Veda-menetelmällä syntyy hyvin intuitiivisia sielun kuvia, jossa ei mieli määrää – tai ei ainakaan saisi määrätä. Kurssin myötä olen oppinut irrottelemaan ja kokeilemaan erilaisia juttuja ja huomannut, että voin antaa pensselin viedä. Ilokseni olen saanut huomata, että Taivaanrannan maalarista syntyy muutakin kuin maisemia. Kaikkia töitäni yhdistää kuitenkin suuri maalaamisen palo ja luomisen ilo. Sen energian toivon välittyvän muillekin.

 

Yhteystiedot:

Anne Mustajärvi

Puh: + 358 40 830 5993
S.posti: anne.mustajarvi(at)suomi24.fi
Tutustu: www.facebook.com/ArtAnnem