Raili Rautio

Olen Raili Rautio.

Synnyin Kaakamossa merenrannan läheisyydessä vuonna 1946. Vuosi siitä kun Lapin-Sota oli loppunut. Isäni oli palannut 5 vuoden sotareissultaan haavoittuneena jalkaan.

Imin jo lapsena suurta kiitollisuutta uhkuvasta äidistäni ja isästäni voimaa ja iloa jostakin suuresta mistä oli selvitty.

Sain kasvaa ihanan rikkaan luonnon helmassa. Rannoilla joissa oli aina kivaa tekemistä, rakennettiin suuria hiekkakaupunkeja ja kyliä, jokia, järviä ja vuoria.

Talvet leikittiin kotilammella isojen kivien juurella. Nautittiin luonnon ja maamme rauhasta. En muista että olisimme koskaan leikkineet sisällä, aina ulkona.

Työni ovat useasti lapsuuden kokemuksia, kuvia kotimaisemista, merestä, ihmisistä, kivistä ja puista. Maalaan myös kun käyn ulkomailla, vesivärit ovat aina mukana.

Lapsena piirsin aina kun oli mahdollista. Aikuisena kävin maalaustaiteen perusopetuksen vuodesta 1991 vuoteen 1995 saakka (4 vuotta).

Julkisilla paikoilla taulujani on Kivirannan seurakuntakodilla, Tornion seurakuntatalolla, Tornion kaupungilla, Aineen taidemuseolla ja lukemattomilla yksityisillä ihmisillä joille olen niitä lahjoittanut.

Minulla on ollut upeita opettajia kursseilla joita olen käynyt Peräpohjolan opistolla.

Taidemaalarit Pekka Hermanni Kyrö, Carc Wargh, Rolan Larsson, Anja Ikonen, Elisabet Englund, Marjatta Hanhijoki, Paula Suominen, Lenita Rungren ja kuvaamataidon opettajat Marja-Leena Hyvärinen ja Kristiina Kovalainen.

Työni olen tehnyt alle kouluikäisten parissa. Lapsen luovuus on rajaton ja vapaa. Lapsilta olen oppinut vapautta ja iloa värien ja siveltimien käytössä.

Keramiikan teko on myös lähellä sydäntäni, se on minulle terapiaa parhaimmillaan.

Olen osallistunut näyttelyihin lähialueilla ja Ruotsin puolella Kuvataideseuran jäsenten kanssa. Olen lisäksi pitänyt 2 yksityisnäyttelyä.

Koen että kaikille meille on annettu jokin lahja. Minulle Luojamme, Jumalamme on antanut intohimon taiteeseen ja luovuuden lahjan, olen siitä sanomattoman kiitollinen.

Yhteystiedot:
Osoite: Törmäntie 42, 95410 Tornio
Puh: 050 308 3762