Seija Satokangas

MS Word -tiedostoNäyttelyt.docx (14 kB)
Näyttelyhistoria

Syntynyt Rovaniemellä 1956, marraskuun 12 päivänä, taivaan ollessa raivokkaiden revontulien peittämänä, onnellinen lapsuus Lohinivassa, Ounasjoki-varrella.

Taidekouluun Lahteen halusin jo 16-vuotiaana, koska olin piirrellyt kaikki koulukirjani sivut. Luomisen tuska oli suuri jo silloin. Äiti ymmärsi ja sain aloittaa Åke Sköldin piirustuskurssin kirjekurssina. Niitä tuli postissa ohjekirjasia ja piirustustehtäviä, jotka lähettiin arvosteltavaksi Ruotsiin.

 Eihän se isä päästänyt mihinkään Taidekouluun, höpöhöpö hommia oli kuulemma, emäntäkouluun vaan, se on naisen paikk, ruokaa laittaan ja lapsia hoitaan, se on naisen työ… Niinhän siinä sitten kävi, että taideopinnot jäi sillä kertaaq, jatkoin vain piirtämistä ja haavelin maalamisesta.

Haave totetui Tukholmassa vuonna 1977, kun tapasin suomalaisen taitelijan Mauno Pajunkon Tyresössä.

Hänestä tuli yksityisopettajani öljyvärimaalauksen saloihin, ja se muutti elämäni täysin.

Hän opetti pikkutarkan perinteisen maalaustyylin, perspektiivit, horisonttilinjat, väriskaalat yms.

Vuxenskola Tyresössä, Tukholmassa sain vuosien maalamisen jälkeen myös oman taideryhmän jota ohjasin. Palkaksi tuli opintomatka Pariisiin.

Olen maalannut öljyväreillä n 40 vuotta ja pitänyt näiden vuosien aikaan lähes 60 näyttelyä Tukholmassa, Tallinnassa, Helsingissä ja Lapin läänissä.Viimeisten kolmen vuoden aikana yhdeksän näyttelyn vuosivauhtia, niin yksityis-kuin yhteisnäyttelyitä Tornion Kuvataideseura ry:n sekä Kuvataide Maahiset ry:n kanssa.

Muutama vuosi sitten löysin akryylivärit elämääni ja sen kautta olen järjestänyt Haaparannalla ja Rovaniemellä Action painting kursseja, jonka ansiosta sain nykyisen työni Haaparannan nuorisovankilasta taideohjaajana.

Asun Ruotsissa Haaparannalla,vapaa-aikani vietän Torniossa  omassa Ateljeessa Porthaninkoululla, jonka olen vuokrannut Tornion kaupungilta.

Tornion Kuvataideseuran jäsen ja olen myös mukana Kuvataideseura Maahisissa Rovaniemellä.

 

Seija Satokangas
Nygatan 22 B
95332 Haparanda
Sverige

+358(0)466680840

+46(0)767979668
Sähköposti: seija.satokangas@gmail.com

Facebook Seija Satokangas