Kurssit

ITSESI LUOKSE Maalauskurssi

 

Itsesi luokse

 

Maalauskurssi

 

LÄHTÖKOHDAT

Miltä väriltä sinusta juuri nyt tuntuu? Minkälainen viiva tai rytmi sinua juuri nyt liikuttaa? Minkälainen muoto kankaalle tulisi, jos vain annat tulla? Tällä maalauskurssilla työskennellään lähtökohtana sinun taiteellisen ilmaisusi tarpeet. Kurssilla mennään kylään itsen luokse – hiljennytään ja käydään kysymässä itseltä, mitä minulle kuuluu? Maalataan rohkaisevassa ilmapiirissä, intuitiivisesti, itseä tarkasti kuunnellen. Työskentelyn pohjalla on ajatus, että meissä jokaisessa on oma viiva, muoto ja väri. Ne muuttavat muotoaan elämän ja tunteiden aaltoilevissa kerroksissa, eikä kukaan muu voi tietää vastausta siihen, minkälainen väri, viiva tai muoto sinussa juuri nyt on. Tavoitteena on työskentely, josta on riisuttu pois kysymykset kuten minkälainen työn pitäisi olla, että se olisi hyvä muiden mielestä tai onko työ nyt taiteen sääntöjen mukainen.

Hetkeen herkistymällä taiteellinen ilmaisu saa vapautta ja vilpittömyyttä, joka voi koskettaa taiteen tekijää uudella tavalla. Parhaassa tapauksessa voit tuntea: sinua on kuultu. Sinun tarpeesi on otettu huomioon ja ne on tuotu esiin. Mikä parasta, sinä olet tehnyt sen itse. Ja voit tehdä sen myös uudelleen. Usein taiteilijan vapautuneisuus ja vilpittömyys myös välittyvät taiteen vastaanottajalle. Taide toimii ihmisyyden peilinä sekä tekijälle että vastaanottajalle. Hetkeen herkistymällä sekä tekijä että vastaanottaja voivat poistaa häiriötekijöitä tuon peilin edestä.      

 

SISÄLTÖ JA TEKNIIKKA

Kurssilla maalataan abstrakteja töitä akryyliväreillä ja/tai musteella. Työskentely etenee itseä kuunnellen eikä tavoitekuvaa aseteta etukäteen. Voit työstää niin montaa työtä kuin koet tarpeelliseksi, vaikka vain yhtä. Tavoitteena on pysähtyä tarkastelemaan oman ilmaisun lähtökohtia positiivisessa, turvallisessa ja rohkaisevassa ilmapiirissä ja löytää rohkeutta kuunnella ja toteuttaa omaa ilmaisutarvetta. Työn tai töiden ei tarvitse tulla valmiiksi. Työskentelyn aikana etsitään myös teknisiä ratkaisuja, esimerkiksi kuinka korostaa itsestä kumpuavaa väriä tai muotoa.

 

Kurssilla saa lisäksi opastusta nestemäisen tussin / musteen käyttöön maalaamisessa. Tekniikka mahdollistaa kerroksellisen raikkaan ilmaisun, ja sitä voi käyttää esimerkiksi akryylimaalauksen osana tai pohjana. Musteita voi hankkia itselleen etukäteen esim. Kemin Kaihdinpalvelusta tai netistä esim. www.taidetarvike.fi. Tuotteista käytetään sekä tussi että muste nimitystä. Kiinnitä huomiota vedenpitävyyteen ja valonkestoon. Lisäksi, esim. Acrylic Artist INK -pulloissa on kätevä pipettiannostelu, jolla on todella merkitystä käytön kannalta. Musteiden kanssa on hyvä olla myös maalausnestettä akryylimediumia, joko kiiltävää, himmeää tai molempia maun mukaan. Akryylipohjaisia musteita voi sekoittaa ja käyttää yhdessä akryylivärien kanssa.

 

TARVIKKEET

Ota ensimmäiselle kerralle mukaan maalauspohja ja akryylivärit ja/tai musteet joita käytät. Ota myös käyttämäsi ja tarvitsemasi muut maalaustarvikkeet kuten siveltimet, vesikupit, paletti ja suojaessu tms. Toiveena on reilunkokoinen maalauspohja ja myös isohkoja siveltimiä. Jos sinulla ei vielä ole isompia siveltimiä, sellainen voi hyvin olla esimerkiksi aivan edullinen 5 cm leveä (ei kovin paksu) sivellin vaikkapa rautakaupasta. Tämäkään ei ole välttämätöntä, voit tulla niiden tarvikkeiden kanssa mitä sinulla jo on.

 

Paikka: Taidekamari, Tornion kuvataideseura     

Aika: Helmikuu 2018;  5.2., 12.2., 19.2. ja 26.2.  klo 12 – 15. Huom! 5.2. klo 10 - 13

Opettaja: kuvataidekasvattaja, TaM Minna Junttila

VEDIC ART® PERUSKURSSI

 

Tarvitsetko tukea

löytääksesi taas luomisen kipinän ja ilon?

Tai haluatko oppia tekemään taidetta intuitiolla ja

kehittää luovuuttasi luonnon tuella?


 

Tule mukaan Vedic Art® peruskurssille, jossa saat tietoa luonnon omasta luomismekanismista, luonnollisesta luovuusprosessista. Tietoon liittyvät tehtävät johdattelevat sinut oman luovuutesi lähteelle ja auttavat löytämään luomisen ilon sekä kehittämään taiteen keinoin itsetuntemustasi, intuitiotasi ja myös luottamusta itseesi ja omaan osaamiseesi. Saat rohkeutta ilmaista itseäsi yhä vapaammin ja tuotua näkyväksi myös sen osan itsestäsi, jolle ei löydy sanoja tai jota et ole ehkä itsekään tiedostanut. Eikä ennakkotietoa tai taitoa taiteen tekemisestä tarvita, mutta ei se myöskään este ole osallistumiselle. Valmiillakin taiteilijalla on joskus luovuus tukossa tai suunta hukassa ja kurssi voi auttaa uuteen alkuun, niin taiteessa kuin elämässä muutenkin.

Kuka, mitä, missä, milloin?

Kulttuurista hyvinvointia 2016 -hankkeen tiimoilta Tornion Kuvataideseura ry järjestää jäsenilleen Vedic Art® peruskurssin Kuvataideseuran taidekammarilla, Keskikatu 26, kolmena viikonloppuna (la - su) seuraavasti: 24. - 25.9. ja 29. - 30.10. sekä 26. - 27.11.2016. Kurssipäivät ovat klo 10 - 16.

Mitä kurssilla tarvitaan?

Avoin mieli ja halu luoda ovat ainoat "pääsyvaatimukset" peruskurssille. Mukaan tarvitset lisäksi omat värit ja välineet; tarkemman tarvikelistan saat ilmoittautumisen yhteydessä. Myös omat eväät voi halutessaan ottaa mukaan, sillä kurssipäivät sisältävät lounastauon. Lähellä on toki useita ravintoloita, joissa voi myös käydä syömässä. Kahvi- ja teetarjoilu sisältyy kurssin hintaan.

Ja hinta on?

Kuvataideseuran jäsenille nyt vain 180e! Peruskurssin normaali hinta on 330e, mutta nyt hyvinvointia -hankkeen avulla voimme tarjota kurssia lähes puoleen hintaan. Upea tilaisuus siis!

Jos et vielä ole seuran jäsen

nyt kannattaa ehdottomasti liittyä mukaan! Jäsenmaksu on vain 25e/vuosi ja alle 20-vuotiailta 5e/vuosi ja jäsenkortilla saat monia muitakin etuja Meri-Lapin alueella. Lisätietoa kotisivuillamme.

Ilmoittautuminen perjantai 23.9. klo 9 mennessä!

Kurssille ilmoittaudutaan ohjaajalle, Vedic Art® opettaja Anne Mustajärvelle kirjallisesti 23.9. mennessä sähköpostiin: tahtikosketus@gmail.com. Nimi, syntymävuosi ja puhelinnumero pyydetään ilmoittautuessa antamaan. Paluupostissa saat ohjeet maksua varten sekä tarvikelistan.

Tila on rajallinen - varaa paikkasi ajoissa!

Koska mukaan mahtuu vain 10 maalaria, ei kannata jättää ilmoittautumista viime tippaan! Ja jotta voimme varmistaa kurssin toteutumisen ajoissa ja myös infota viime tipassa ilmoittautuvia, tulee ohjeen mukainen, sitova varausmaksu suorittaa tiistaihin 20.9. mennessä.

Lisätietoa saa ohjaajalta numerosta 040 830 5993 tai sähköpostitse: tahtikosketus@gmail.com.

Tule mukaan ja ota taide iloksi ja tueksi elämääsi!

KUVATAIDESEURAN PÄIVÄMAALAUSKURSSI

 

3.11. - 24.11. sekä 1.12.2016


"Kaamoksen kaato"  päivämaalauskurssi
Porthanin koululla, torstaisin kello 12.00 alkaen.


Osallistumismaksu 15.00 €
Ohjaajana: Marja-Leena Hyvärinen.

Ilmoittautumiset joko sähköpostilla tai puhelimitse kuvataideseuralle, samoin osallistumismaksu Kuvataideseuran tilille. Tiloihin mahtuu kymmenen nopeinta ilmoittautujaa

TULOSSA

 

2018

 


Helmikuussa

Ohjaaja:Minna Junttila
Paikka:Taidekamari
 

5. - 26.2.2018 maanantaisin klo 12 - 15.

Huom! 5.2. klo 10 - 13

Aihe:

Itsesi luokse -maalauskurssi

 

Jos olet jo nyt kiinnostunut tulevasta kurssistamme, otamme ilmottautuneita vastaan:
044 5522 980 / kuvataideseura(at)gmail.com