Taidekamari

Näyttelytilan pohjapiirustus
Näyttelytilan pohjapiirustus
Sisäänkäynti esteetön lastenvaunuille, rollaattoreille ja pyörätuoleille
Eteistila jossa on jäsenten erilaisia myytäviä tuotteita
Myytävänä mm. Meän kielen hauskoja rintanappeja, ARKHEEN sisustuskoruja www.arkhe.fi sekä Lenita Rundgrenin kortteja ja muita Höyhen/Lappi teemalla olevia tuotteita
Ensisilmäys Galleriaan
Gallerian oikea puoli, pihalle ikkuna
Gallerian vasen puoli, ikkuna Tornion Maakuntamuseoon
Gallerian erillinen huone, ikkuna Aineen Taidemuseolle

Tornion Kuvataideseura ry:n aukipitämässä Galleriassa, Åströmin kartanon sisäpihapiirin  pikkupuolella, sijaitsee  näyttelytila, jossa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Näyttelytila on pääsääntöisesti seuran jäsenien käytössä. Taide Galleriassa  on myös myymälä, jossa myydään jäsenten teoksia, kortteja ja muita tuotteita, infoa Eteismyymälä osiossa.

Tornion kuvataideseuran näyttelysäännöt

  1. Näyttelyaika varataan Kuvataideseuran toimistolta. Hinta jäseniltä 100€/kk ja muilta 150€/kk. Jos varaat näyttelyajan yhteisnäyttelyä varten ja ryhmässä on yli 2 henkilöä, on hinta jäseniltä 150€/kk ja muilta 200€/kk. Tilan voi varata kuukaudeksi. Näyttelymaksusta maksetaan seuran tilille viimeistään ripustuksen jälkeen. Viimetipan peruutusten takia varausmaksu 50€ jää seuralle, mikäli et peru näyttelyäsi kuukautta ennen sen alkamista.

  2. Näyttelyn ripustamiseen saat tarvittaessa apua näyttelysihteeriltä hänen työaikansa puitteissa.

  3. Näytteilleasettaja vastaa pääsääntöisesti julisteiden suunnittelusta, mutta julisteen voi tehdä tarvittaessa Kuvataideseuran työntekijä. Kuvataideseura teettää julisteita A3 kokoisena 4kpl ja A4 kokoisena 10kpl. Jos näytteilleasettaja haluaa teettää lisää julisteita, tulee hänen itse huolehtia painatuksesta. 

  4. Kuvataideseura hoitaa näyttelyn tiedotuksen eri medioihin. Voit halutessasi hoitaa tiedotuksen myös itse. Sovi asiasta näyttelysihteerin kanssa. Jos haluat lehtijutun, on sinun itse otettava yhteyttä haluamiisi lehtiin ja sopia jutun teosta. Tiedotus on tehtävä omaksi parhaaksesi ja siksi, että taataksemme toimintamme jatkuvuuden on meillä oltava näyttöä siitä, että toimintaa on. Ilman lehdistöä emme tavoita näyttelyvieraita.

  5. Saat avaimen galleriaan ripustusta varten heti, kun edellinen näytteilleasettaja on purkanut näyttelynsä. Avain on noudettava gallerian aukioloaikana näyttelysihteeriltä kuittausta vastaan. Ripustuksen voit tehdä itsenäisesti esim. viikonlopun aikana.

  6. Jos pidät avajaiset, tarjoilu yms. on kustannettava itse. Apua avajaisten valmisteluun saat tarvittaessa näyttelysihteeriltä, taas kuitenkin hänen työaikansa puitteissa.

  7. Nyt kun meillä on uudet hienot ripustusjärjestelmät niin nauloja ei enää tarvita ja tapetteihin ei edelleenkään saa liimata tarroja. Numerolaput voi kiinnittää esim. teosten kehyksiin tai nastoilla seiniin.

  8. Seura ei vakuuta teoksia. Voitte itse ottaa vakuutuksen halutessanne. Seura ei myöskään korvaa rikkoontuneita teoksia. Seinien epätasaisuuksien takia tarkastakaa taulujenne kiinnitykset jo ripustaessa. Ns. vaihtokehyksien ripustaminen kupruileville seinille on osoittautunut erittäin epävarmaksi.

  9. Pura näyttely vasta sen päivän iltana kun olet ilmoittanut näyttelyn päättyväksi, eli noin puolta tuntia ennen gallerian sulkemista. On olemassa tietty ihmisryhmä, joka jättää kaiken viimetinkaan, mm. näyttelyihin tutustumisen.

  10. Ota yhteyttä Kuvataideseuraan hyvissä ajoin ennen näyttelyäsi. Tee alustava ripustussuunnitelma ja huolehdi siitä, että sinulla on tarvittava määrä teoksia näyttelyyn.