Taidekamari

Näyttelytilan pohjapiirustus
Näyttelytilan pohjapiirustus
Sisäänkäynti esteetön lastenvaunuille, rollaattoreille ja pyörätuoleille
Ensisilmäys Galleriaan
Gallerian oikea puoli, pihalle ikkuna
Gallerian vasen puoli, ikkuna Tornion Maakuntamuseoon
Gallerian erillinen huone, ikkuna Aineen Taidemuseolle
Näkymä galleriasta eteismyymälään.
Eteismyymälää
Eteismyymälää

Tornion Kuvataideseura ry:n Taidekamarissa, Åströmin kartanon sisäpihan pikkupuolella, sijaitsee Galleria, jossa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Näyttelytila on pääsääntöisesti seuran jäsenten käytössä. Galleriassa on myös eteismyymälä, jossa myymme jäsentemme tekemiä taideteoksia, kortteja ja muita tuotteita. Lisäinfoa Eteismyymälä-osiossa.

Tornion kuvataideseuran näyttelysäännöt

 1. Näyttelyaika varataan Kuvataideseuran toimistolta. Hinta jäseniltä 150€/kk ja muilta 200€/kk. Jos varaat näyttelyajan yhteisnäyttelyä varten ja ryhmässä on 2 henkilöä tai yli, on hinta 250€/kk. Tilan voi varata kuukaudeksi. Näyttelymaksusta maksetaan seuran tilille viimeistään ripustuksen jälkeen. Viimetipan peruutusten takia varausmaksu 50€ jää seuralle, mikäli et peru näyttelyäsi kuukautta ennen sen alkamista. 

  Näyttelysi aikana tiloissa voidaan järjestää myös seuran muuta toimintaa. Esimerkkinä Ystävänpäiväkahvitus, iltaisin kokouksia, mm. vuosikokous ja johtokunnan kokoukset sekä kurssitoimintaa. 

 2. Näyttelyn ripustamiseen saat tarvittaessa apua näyttelysihteeriltä hänen työaikansa puitteissa.

 3. Näytteilleasettaja vastaa pääsääntöisesti julisteiden suunnittelusta, mutta julisteen voi tehdä tarvittaessa Kuvataideseuran työntekijä. Kuvataideseura teettää julisteita A3 kokoisena 4kpl ja A4 kokoisena 10kpl. Jos näytteilleasettaja haluaa teettää lisää julisteita, tulee hänen itse huolehtia painatuksesta. 

 4. Kuvataideseura hoitaa näyttelyn tiedotuksen eri medioihin. Voit halutessasi hoitaa tiedotuksen myös itse. Sovi asiasta näyttelysihteerin kanssa. Jos haluat lehtijutun, on sinun itse otettava yhteyttä haluamiisi lehtiin ja sopia jutun teosta. Tiedotus on tehtävä omaksi parhaaksesi ja siksi, että taataksemme toimintamme jatkuvuuden on meillä oltava näyttöä siitä, että toimintaa on. Ilman lehdistöä emme tavoita näyttelyvieraita. Käytämme teostesi kuvia mm. seuran somejulkaisuissa.

 5. Saat avaimen galleriaan ripustusta varten heti, kun edellinen näytteilleasettaja on purkanut näyttelynsä. Avain on noudettava gallerian aukioloaikana näyttelysihteeriltä kuittausta vastaan. Ripustuksen voit tehdä itsenäisesti esim. viikonlopun aikana.

 6. Jos pidät avajaiset, tarjoilu yms. on kustannettava itse. Apua avajaisten valmisteluun saat tarvittaessa näyttelysihteeriltä, taas kuitenkin hänen työaikansa puitteissa.

 7. Nyt kun meillä on uudet hienot ripustusjärjestelmät, nauloja ei enää tarvita ja tapetteihin ei edelleenkään saa liimata tarroja. Numerolaput voi kiinnittää esim. teosten kehyksiin tai nastoilla seiniin.

 8. Seura ei vakuuta teoksia. Voitte itse ottaa vakuutuksen halutessanne. Seura ei myöskään korvaa rikkoontuneita teoksia. Seinien epätasaisuuksien takia tarkastakaa taulujenne kiinnitykset jo ripustaessa. Ns. vaihtokehyksien ripustaminen kupruileville seinille on osoittautunut erittäin epävarmaksi.

 9. Pura näyttely vasta sen päivän iltana kun olet ilmoittanut näyttelyn päättyväksi, eli noin puolta tuntia ennen gallerian sulkemista. On olemassa tietty ihmisryhmä, joka jättää kaiken viimetinkaan, mm. näyttelyihin tutustumisen.

 10. Ota yhteyttä Kuvataideseuraan hyvissä ajoin ennen näyttelyäsi. Tee alustava ripustussuunnitelma ja huolehdi siitä, että sinulla on tarvittava määrä teoksia näyttelyyn.

  Huom. Taidekamarin Galleriassa ei ole kuvaamiskieltoa. Kuvia näyttelyistä laitamme yleensä verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan. 

  AI artificial intelligence eli tekoälytaidetta ei Galleriassamme pidetä esillä.  

  Taidekamarin tiloja käytämme näyttelyiden aikaankin mm. kurssitoimintaamme, kokouksiimme ja tapahtumiimme.